Известие

Collapse
No announcement yet.

Необходим ли е реглаж?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Необходим ли е реглаж?

Колеги, смених втулките на шенкелите и предни напречни стабилизиращи щанги, необходим ли е реглаж? Казаха ми да не правя, защото отзад се регулирала от едни болтове на задните напречни стабилизиращи щанги, а те не са бутани, очаквам компетентни мнения само!
    sigpic
    Gulfstream G650 with Italian design...

Не би било излишно.....
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Никак няма да е зле да се направи,няма значение че никога не е пипано.
      Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
      Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Задължително реглаж! Не се знае новите щанги дали дължината им е точно като на предишните. С 0,5 мм да се различават и реглажа на задницата ти отива подяволите. При мен така стана. Сложих други щанги и се оказа, че са с 1 мм по-къси от предишните.
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

мерси колеги днес ще си запазя час за едно реглажче

п.п. какво мислите за едно превантивно действие:
          от помпата за гориво, плюса да се прекъсне и да се изведе вътре скрито някаде в купето като бутон прекасвач, ако не знаеш каде е дори с оригинален ключ няма да запали ако не го натиснеш. мисля да го направя това, мнения!
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
            мерси колеги днес ще си запазя час за едно реглажче

п.п. какво мислите за едно превантивно действие:
            от помпата за гориво, плюса да се прекъсне и да се изведе вътре скрито някаде в купето като бутон прекасвач, ако не знаеш каде е дори с оригинален ключ няма да запали ако не го натиснеш. мисля да го направя това, мнения!
            Колега. Никой не краде Алфа!

Comment

Не става въпрос само за това, иначе като идея какво мислите, и другото което мисля да модифицирам. Тъй като след многото дъждове, на един авер 156-та дизел се скапа в една локва, и чувам още доста такива има наскоро. Мисля да удължа тръбата за въздуха, тя се намира сега оригинално зад номера някаде, така дори и при високо ниво на водата, тази тръба ще е вдигната нагоре и нема да стават глупости.
              Дайте мнения за тръбата за въздуха колеги.....
              Last edited by rusiq86; d.m.y г., 10:49.
              sigpic

Comment

Когато ти се налага да минаваш през дълбоки локви, по-добре си разкачи въздуховода преди дебитомера и си ок. После го закачашш пак и готово
                _______
                146 JTD - ex
                Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

ако просто удължа въздохопровода нагоре от сегашната си дестинация, няма ли да върши работа колега? Това начинание няма да ми отнеме пари, а време имам.
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                    ако просто удължа въздохопровода нагоре от сегашната си дестинация, няма ли да върши работа колега? Това начинание няма да ми отнеме пари, а време имам.
                    Долу на кутията връзката с тръбата не е херметична. Едва ли засмуква вода от под фара. Каква локва трябва да е това според теб? Трябва да покрие половината ти кола за да влезе вода от там. Влиза от кутиата на филтъра от долу. Където тръбата влиза. Тя само се щраква на 2 щипки. От там може да си смукне водичка. А при дизела 50 - 100 грама водичка са му достатъчни да направи удар на буталото. Не че и при бензина е по-различно. Само, че там поне като върнеш газа дросела може да те спаси. А при дизела нема спасение майка.

Другото което е по-важно. Като видиш такъв голям гьол просто не влизай в него! Или си купи джип! Със спортен седан да влизаш в 20 - 30 см локви си е глупост ако питаш мен.
                    Last edited by oem; d.m.y г., 12:47.

Comment

Или иначе казано - не се занимавайте с глупости
                      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

И на СИМОТА има индъкшън китове.

Comment

Днес направих интервенцията. След като смъкнах бронята, видях че както колегата по-горе е написал тръбата за въздуха е доста нагоре, и че връзката която влиза в кутията на въздушният филтър е лоша. Намазах обилно със силикон и готово.

Няма да влизам в локви, но все пак една идея по-спокоен да бъда така. Мерси на вс за отговорите, не съм сложил още прекъсвача на горивната помпа, но след време и това ще направя.
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                            Колега. Никой не краде Алфа!
                            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=34423
                            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Хахха нали колега! Аз не го правя с тази цел, а просто съм си малко странен и недоверчив и нема нищо лошо, идеята ми харесва, това си е по-добре от аларма, а да вари някой да я пали, се мъчи там с ключа или некой лаптоп, мога да му се смея само отстрани, днес не го направих, но скоро, днес модифицирахме само въздухопровода.
                              sigpic

Comment

Working...
                              X